Over Asgard

In 1997 kocht Andre het historisch pand – nadat het onder andere als zusterhuis heeft gefungeerd – waar nu het Asgard hotel in is gevestigd. Andre organiseerde reizen naar Groningen met Asgard Reizen en kon geen geschikte overnachtingslocatie in de stad vinden voor zijn reizigers. Hij besloot het pand in eigen beheer naar wens te verbouwen; de muren van de voormalige kleine zusterkamers werden doorbroken en de filosofie achter het hotel werd het uitgangspunt voor het interieur.

In 2007 opende het Asgard hotel haar deuren met een uniek concept: moderne designelementen worden gecombineerd met duurzame, ecologische materialen, zowel in de architectuur als in de samenstelling van het ontbijt. Wij halen onze producten van lokale boerderijen in de provincie. In 2012 is er een 3e verdieping bijgebouwd waar u kunt overnachten in onze luxe kamers met uitzicht over de stad en d’ Olle Grieze (de Martinitoren).

De geschiedenis van ons hotel

In 1936 werd het huidige pand van het Asgard Hotel gebouwd in de bouwstijl van de “Nieuwe Zakelijkheid”. Het gebouw fungeerde van oorsprong als zusterhuis voor zusters van de kraamafdeling van het Diakonessenhuis, beter bekend als ‘Huize Tavenier’. De zusters verbleven per tweetal in één van de toen 28 kleine kamers op de eerste en tweede etage van het gebouw.

Voor een korte periode waren er op de begane grond modderbaden die met name door rijke herenboeren van het Groninger platteland werden bezocht. Later werden deze ruimtes gebruikt voor kleine poliklinische ingrepen – de huidige “Groene Kamer” is ooit gebruikt als ruimte voor ‘licht-therapie’. De modderbaden stonden op de plaats waar u nu de keuken, wasruimte, wc’s en kamer 0 kunt vinden.

In de jaren ‘70 zijn het ziekenhuis aan de Praediniussingel en de bijbehorende panden in handen gekomen van verzekeringsmaatschappij AGO, de voorloper van AEGON. Het zusterhuis werd daarom ingericht als kantoor. Het pand werd in 1984 verkocht toen AGO en ENNIA fuseerden. Daarna werd het pand enkele jaren gebruikt als studentenhuis voor vrouwen en later als Pinkstergemeente.

Team Asgard

Wij vinden het belangrijk dat onze gasten zich thuis voelen en met plezier aan hun verblijf in Groningen terugdenken. Samenwerking, betrouwbaarheid en een aangename sfeer vormen de basis van ons team en voor wie we zijn als Asgard hotel. Wij nemen de uitdaging met plezier aan om onze gasten en hun wensen te leren kennen.

Omgeving van het Asgard hotel

In de omgeving van ons hotel vindt u diverse musea op loopafstand, zoals het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger museum. In nog geen 5 minuten bent u in de Folkingestraat – dat in 2014 tot leukste winkelstraat van Nederland werd verkozen. In deze straat vindt u een verscheidenheid aan winkeltjes zoals een italiaanse delicatesse winkel en verschillende boetiekjes. Op steenworp afstand van de Folkingestraat vindt u de Zwanestraat en Kromme Elleboog, officieel de leukste winkelstraat van Nederland (2016), de Vismarkt en de d’ Olle Grieze (de Martinitoren).

Op reis met Asgard

Sinds 1995 organiseren wij onder Asgard Reizen exclusieve kleinschalige groepsreizen voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en natuur. Onze reizen zijn zorgvuldig samengesteld met thema’s als kunst, moderne architectuur, geschiedenis, literatuur, muziek en culturele thema’s. De begeleiding is altijd in handen van een ervaren Nederlandse reisleider, gespecialiseerd in het thema van de reis. De aangeboden hotels liggen in het centrum van de stad en naast het aangeboden excursieprogramma is er ook vrije tijd voor eigen initiatieven. Voor meer informatie over onze reizen verwijzen wij u hier door naar de website van Asgard Reizen.