Faciliteiten

Als u in het Asgard hotel overnacht kunt u (tegen betaling) gebruikmaken van diverse faciliteiten. Tevens is er in het pand een lift aanwezig.

Parkeren

Wij beschikken niet over parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park Westerhaven (Westerhaven 17, 9718 AC Groningen). Deze zit op 5 minuten van het hotel.

Ontbijten

In het Asgard Hotel serveren wij een kwalitatief goed ontbijt. Er wordt gebruik gemaakt van biologische producten en wij halen onze producten voornamelijk uit de streek. Daarnaast wordt een deel van het ontbijtbuffet, zoals de granola huisgemaakt. Wij maken bewuste keuzes bij het samenstellen van ons menu, en kiezen hierbij voor goede kwaliteit, eerlijke producten en zo weinig mogelijk voedselverspilling.

Biologische broodjes

De verschillende soorten biologische broodjes zijn van Bakkerij Carl Siegert. De bakkerij kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Elke generatie heeft zijn traditie doorgegeven aan de volgende. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in deze bakkerij. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend.

Het graan voor de biologische broodjes groeit zoveel mogelijk in Nederland en het wordt op Hollandse windmolens gemalen. Het vers gebakken Waldkorn brood is huisgemaakt. Het wordt elke ochtend bereid met meel van de Korenmolen Wilhelmina in Noorderhoogebrug, een dorpje vlakbij Groningen. De molen is gebouwd in 1907 en draait nog elke zaterdag.

Verse kaas

De kaas die wij elke ochtend vers voor u snijden komt van melkveebedrijf 'Familie van den Bergh' in Garmerwolde, een dorp ten noordoosten van de stad Groningen. Hier wordt op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Op de boerderij staan ongeveer 100 melkkoeien en die lopen van het voorjaar tot het najaar lekker buiten. Door verse melk zonder kleur en smaakstoffen ontstaat deze unieke kaas.

Biologisch en ambachtelijk vlees

De verschillende vleeswaren komen van de biologische slager 'de Groene Weg' te Groningen. De slagers van De Groene Weg maken zich al sinds 1981 iedere dag sterk voor lekker, biologisch en ambachtelijk vlees. De Groene Weg is opgericht door vakmensen met verstand van het slagersvak en oog voor kwaliteit en duurzaamheid. De slagers stellen hoge eisen aan het vlees en kunnen daardoor een veilig en vooral lekker biologisch kwaliteitsproduct garanderen.

Biologisch vlees wordt geproduceerd met het oog op een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier. Niet voor niets kiezen de slagers er bewust voor om alleen maar te werken met vlees dat geproduceerd is volgens biologische tradities. Maar bovenal smaakt biologisch vlees nog authentiek lekker. Veel van de vleeswaren maken de slagers daarom zelf. Uiteraard zonder chemische toevoegingen.

Jam en verse sappen

De verschillende jam soorten en verse pure appelsap komt van de Groninger Landwijnboerderij, gelegen in Wirdum. Binnen de Groninger Landwijnboerderij is er veel aandacht voor duurzame productie. Zo is er geen gasaansluiting, warmte wordt opgewekt door twee grote centrale houtkachels. Deze leveren ook de warmte voor het koken van de jam en het stomen van de sappen.

Op het terrein staat een windmolen die de vijf woonhuizen, de wijn- en jamfabriek, de feest- en excursieruimte, de bakkerij en de diepvriescel van stroom voorziet.

Bij de keuze van de verpakking is ook bewust gekozen voor glas, er is in Nederland een goede inzameling van gebruikt glas mogelijk waardoor het ingeleverde materiaal weer hergebruikt kan worden.

U kunt uw ontbijt zowel in ons restaurant als op uw kamer nuttigen. Heeft u geen tijd voor het ontbijt? Vraag dan bij het inchecken een ontbijtpakket bij ons aan, gevuld met genoemde heerlijke en pure producten die u onderweg naar uw bestemming kunt opeten.

Allergie of vegetarisch?

Heeft u een allergie of bepaalde wensen zoals vegetarisch opties? Geef dit dan van te voren aan bij uw reservering zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

OmschrijvingKosten
Ontbijt€ 18,50
Ontbijt op uw kamer€ 25,-
OmschrijvingTijden
OntbijtMaandag t/m vrijdag 07:00 – 10:00 uur
Zaterdag en zondag 08:30 – 11:00 uur